#3 Hoe IT kan aansluiten bij je mission statement, visie en de continuïteit van je bedrijf!

Techniek wordt steeds meer en steeds vaker een groot deel van ons dagelijks leven. En dat komt in allerlei vormen en maten. Net wanneer je denkt ‘onze afhankelijkheid kan niet nog groter worden’, komt er weer iets nieuws aan waar je toch wel erg graag gebruik van wilt maken.

Maar waarom?

Waarom is dat? Eén van de meest toonaangevende mensen in de techniek, genaamd Steve Jobs, wist al heel vroeg innovatieve producten te lanceren. Je kan wel zeggen dat hij niet bang was om bepaalde banen te doorbreken. Hij legde dit uit aan de hand van een onderzoek uit de jaren ’70.

Hier om!

S.S. Wilson deed het onderzoek naar de efficiëntie van het bewegen van verschillende levensvormen. Hij mat de hoeveelheid calorieën die per levensvorm nodig waren om 1 kilometer te bewegen. De mens scoorde tamelijk slecht, namelijk onder de eerste 30%. De winnaar bleek de gier. Wie had dat gedacht?

Maar een slimme kop bij het blad Scientific America, waar het artikel in verscheen, bedacht om te onderzoeken hoe de mens zou scoren wanneer hij een fiets zou gebruiken. En met mega succes! De mens op de fiets vaagde alles en iedereen weg.

Dit leert ons dat wij mensen hulpmiddelen gebruiken om onze capaciteiten enorm te versterken. Steve Jobs noemde de computer dan ook ‘a bicycle for our minds’.

Ook Microsoft snapt dit idee feilloos, dat blijkt uit hun mission statement ‘to empower every person and organization on the planet to achieve more’.

De toegevoegde waarde van IT maakt ook de laatste jaren weer een grote stap voorwaarts. Door de hulpmiddelen om ons menselijk handelen enorm te versterken simpeler te maken. Een computer, internet en een aantekeningen programma zoals OneNote zijn voor de hand liggende voorbeelden.

De mogelijkheden om tools te creëren zijn eindeloos en ook steeds beter bereikbaar. Wat dacht je van SharePoint in combinatie met PowerApps? 

Of simpelweg formulieren digitaal bij elkaar klikken en delen via Forms?

Tools zijn in alle vormen en maten altijd en overal beschikbaar, die ons helpen met de dagelijkse werkzaamheden. Ons menselijk handelen wordt versterkt en we kunnen meer bereiken dan we tot nu toe voor mogelijk hebben gehouden!

Techniek is dan ook zeker niet eng. We zetten het in zodat we meer goeds kunnen doen. Jouw unieke talenten, of je nu met je handen werkt of met je hoofd, beter dan ooit.

Innovatie in techniek…