Azure Haalbaarheidsonderzoek

Waarom Azure?

Microsoft biedt met Azure een voortdurend vernieuwend platform aan. Dit platform kan de basis zijn voor (een deel van) een nieuwe werkomgeving. Het biedt de mogelijkheid om snel en efficiënt een volledig IT-landschap in te richten en te beheren.

Maar wat is Azure?

De kwaliteit van een IT-landschap wordt in de basis gekenmerkt door een stabiele goed functionerende omgeving, die te allen tijden beschikbaar is voor de gebruiker. Daarbij is het vanuit financieel oogpunt vereist te weten wat de (maandelijkse) investering is om een dergelijke werkomgeving operationeel te houden. Op basis van slimme inrichting kan de investering beperkt worden gehouden, zonder daarbij kwaliteit te verminderen.

Azure en beveiliging

Het Microsoft Azure-platform is een gecertificeerd platform en voldoet aan de Europese wet- en regelgeving. Als eigenaar van de content die wordt geplaatst, bepaal je zelf waar je jouw werkomgeving wordt gehuisvest. Daarmee ben je zeker van compliancy aan je IT-strategie.

Het haalbaarheidsonderzoek

Niet iedere organisatie is gereed voor Microsoft Azure. Het aantal onbekende factoren is voor velen te groot om het Azure avontuur zomaar aan te gaan. Het compacte KB-IT Haalbaarheidsonderzoek biedt oplossing en maakt inzichtelijk wat de impact is van de uitrol van een nieuwe werkomgeving op het Microsoft Azure-platform, én of een uitrol aansluit bij de strategie van de organisatie.

Het onderzoek richt zich op onderstaande onderdelen:

  • Ambitie van de organisatie: past een Azure omgeving in de ambitie van de organisatie?
  • Technische impact: mogelijkheden en beperkingen
  • Werkomgeving: functionele inrichtingen en het beheer van de werkomgeving
  • Financiële analyse: wat is de impact van een slimme inrichting op de investering?

Als resultaat van het onderzoek wordt een rapport opgeleverd. Dit document met begeleidende presentatie vertegenwoordigt de uitkomsten uit het onderzoek en wordt formeel aan de opdrachtgever opgeleverd.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op of download de KB-IT Azure Haalbaarheidsonderzoek-leaflet.