Dit gebeurde er in Office 365 in september: UPDATES!

Office 365 is een steeds veranderende wereld. Dat moet ook wel, want IT ontwikkelt zich razendsnel en daarmee ook de wensen en behoeften van gebruikers. In het artikel van vandaag vertellen we je over de updates die in september zijn uitgekomen op het gebied van Office 365.

Standaard versiebeheer in OneDrive for Business en SharePoint Online

Je kon eerder al versiebeheer inschakelen. Echter moest je dit op tenant- niveau (oftewel de hele omgeving) aanzetten alvorens je het kon toevoegen per documentbibliotheek. Per documentbibliotheek kan je dan vervolgens ook weer het aantal bijgehouden versies inschakelen.

Dat kan makkelijker.

Standaard wordt versiebeheer ingeschakeld door Microsoft voor zowel OneDrive for Business als SharePoint Online. Het minimum aantal versies is daarbij op het aantal 100 gezet.

Wat is versiebeheer?
Versiebeheer gaat over documenten. Indien een document wordt geopend, bewerkt en weer opgeslagen, wordt dit gemarkeerd als een versie. Met versiebeheer kan je dus wijzigingen van collega’s bekijken, versies terugzetten en zelfs versies verwijderen.

Voor nog meer technische informatie over deze update, bekijk dan even deze pagina op TechCommunity van Microsoft. Voor de echte techneuten onder ons, er is zelfs een PowerShell cmndlt!

Het is zover: LinkedIn – integratie in Office 365

Integratie LinkedIn - Updates

We hebben dit al eerder verteld maar LinkedIn wordt geïntegreerd in Office 365. Nu is het zover! Door in Azure Active Directory dit in te schakelen kunnen collega’s met elkaar snel en makkelijk connecten op LinkedIn. Deze staat standaard uit.

Lees hier hoe

Vervolgens wordt in de People Card een tabblad LinkedIn toegevoegd waar de opgehaalde informatie getoond kan worden.

Volg onze LinkedIn-pagina om op de hoogte te blijven van onze nieuwste posts!

In twee klikken een overzicht van sitegebruik

SiteGebruik - Updates

Op SharePoint Online kan je subsites aanmaken. Deze subsites zijn te verdelen in teamsites, community sites, zus sites, zo sites. Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt een type site in SharePoint, ieders met een eigen doel. Het gebruik hiervan is van belang om te weten of deze sites ook worden gebruikt:

  1. Klik op het tandwieltje rechts bovenin
  2. Klik op ‘Sitegebruik en je krijgt in één overzicht te zien hoe de site wordt gebruikt. Handig!

Doorsturen van agenda-uitnodigingen uitschakelen

AgendaUitnodigingNietDoorsturen - Updates

Je hebt een afspraak met een collega. Hij stuurt de afspraak door naar een andere collega omdat hij vindt dat diegene erbij moet zetten. Terwijl jij eigenlijk het eerst even met alleen hem wou bespreken. Dat kan je nu technisch voorkomen.

Ga naar een nieuwe agenda-uitnodiging en kies iemand om toe te voegen.

Kies vervolgens in het lint bij het onderdeel ‘Deelnemers’ voor ‘Antwoordopties’ en vink daar ‘Doorsturen toestaan’ uit. Et voila!

Updates voor iedereen?

Bovenstaande updates zijn helaas nog niet voor iedereen beschikbaar. Het is niet alleen afhankelijk van je rol binnen Office 365 (hoofdbeheerder, gebruiker, etc.) maar ook afhankelijk van jouw targeted release roadmap.

Houd Office 365 dus goed in de gaten om de nieuwste functies te kunnen gebruiken!

Updates…

Updates - Uitgepraat