Dit was de tweede editie van het Nerdcafé: SharePoint! Plus aanmelden voor de volgende editie.

Wat gaat de tijd toch snel. Nog geen maand geleden vond al de eerste editie van Nerdcafé plaats in ons eigen kantoor aan de Bergweidedijk. Een intieme sessie met erg lekkere hapjes. De afgelopen editie was al een beetje uit zijn jasje gegroeid dus moesten we verhuizen naar de overkant, het Postillion Hotel. Vandaag – ja, vandaag al – blikken we terug op een succesvolle editie!

De zaal is er klaar voor!

 

De laatste puntjes op de i

Digital Transformation

Digital Transformation is een hot item. Daarom besloten wij dit als uitgangspunt te gebruiken voor de tweede editie. Digital Transformation begon met digitization. Een moeilijk woord, dat klopt. Maar het houdt simpelweg in dat analoge informatie transformeerde naar digitale informatie. Vervolgens begon het proces digitalization. Hieruit kwam onder andere Internet of Things, big data en uiteraard block chain.

And then there was… Digital Transformation

Dit is het effect van digitization en digitalization. Het nieuwe werken, een andere manier van consumeren, andere businessmodellen, nieuwe wetten en regelgeving. Maar uiteraard ook Office 365!

Office 365

 

We hebben alle mogelijkheden van Microsoft kort uitgelicht. Want we kunnen hier nog heel wat Nerdcafés mee vullen. Yammer, Forms, Booking, OneNote. Het kwam allemaal even voorbij.

SharePoint

Maar de ster van de dag was SharePoint!

Onze grootste Nerd Edwin maakte de vertaalslag naar SharePoint. We hebben het daar al eens eerder over gehad, dat bijvoorbeeld een Office 365 migratie meer is dan alleen migratie. Een stukje theorie en met wat praktijkvoorbeelden probeerden we onze kennis te delen.

Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje

De volgende editie!

We kunnen al verklappen dat de volgende editie op 11 januari 2018 iets te maken heeft met beveiliging. Wil je niks missen? Meld je dan hier alvast aan!

Nerdcafé…