Dit was de vierde editie van Nerdcafé: informatiebeveiliging! Plus aanmelden volgende editie!

Elke tweede donderdag van de maand organisatie KB-IT Nerdcafé. Dit event is in het leven geroepen om op een informele wijze kennis te delen over alles wat te maken heeft met IT. Met de aangescherpte en verplichte wetgeving, genaamd AVG, die er aan komt vonden wij het hoogtijd om een editie te houden over informatiebeveiliging. Een kleine tip van de ijsberg hebben we aangestipt, want twee uur is lang niet genoeg om heel AVG, Privacy Wetgeving, etc. te bespreken. Vandaar het “stukje” informatiebeveiliging…

Nerdcafé Informatiebeveiliging editie

En dat hebben we geweten! Wat een interactie! In het Postillion Hotel Deventer hadden we het Nerdcafé ingericht. Tijdens de intieme setting inclusief bier en bitterballen, werden de juiste vragen gesteld. Van privacy, naar software beveiligen, van IT-omgevingen inclusief policies, naar grensverleggende mogelijkheden.

Vanuit het juridisch oogpunt

Dmitry van JPR Advocaten kwam praten over informatiebeveiliging vanuit het juridisch oogpunt. Hij stipte het beveiligen van software aan. Als je bijvoorbeeld software laat ontwikkelen door een andere partij, is deze software dan van jou? Nee. Je hebt dan geen auteursrecht. Mits je daar afspraken over maakt.

Daarnaast is het ook raadzaam om (indien van toepassing uiteraard) bedrijfsgeheimen vast te laten leggen en hier beleidstukken over te schrijven en – nog belangrijker – na te leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even genieten van een drankje en een hapje om alle informatie te laten bezinken…

Vanuit het IT-oogpunt

Vervolgens vertelde onze organisatieadviseur Lynn hoe je vanuit IT je informatie kan beveiligen. De kennis werd gepeild door een aantal vragen te stellen. Hebben jouw medewerkers een mobiele telefoon die zij ook privé mogen gebruiken? Hoe vaak moeten jouw medewerkers hun wachtwoord wijzigen op hun laptop? Wie print er?

Er werden verschillende antwoorden gegeven. De discussie kwam op gang. Zoals het verschil tussen AGV en informatiebeveiliging werd genoemd. Maar ook de overlap met de privacy wetgeving, want dit zijn wel echt verschillende dingen!

Het was een interactieve sessie. Aanwezigen zetten elkaar op scherp door verschillende invalshoeken met elkaar te delen, maar ook kennis te delen over hoe zij hun IT, informatie, werkplekken, etc. ingericht hebben.

Ook wij van KB-IT vertelde over onze informatiebeveiligingsscan. Met deze scan krijg je inzichtelijk in hoeverre jouw bedrijf informatie beveiligd. Interesse? Neem contact met ons op.

Aanmelden volgende editie

Ook een keer aanwezig zijn bij Nerdcafé? Dat kan! De volgende editie is op 8 maart 2018 en wordt gehouden in de IJskelder, te Deventer. Volg onze LinkedIn-pagina of meld je aan om op de hoogte te blijven!

Nerdcafé…