Dit was Microsoft Tech Summit 2018!

We zijn redelijke Nerds, dat moge duidelijk zijn. Toen we het mailtje van Microsoft kregen dat er een Microsoft Tech Summit werd georganiseerd in onze prachtige hoofdstad Amsterdam, hebben we ons direct aangemeld! Gaan met die banaan!

Microsoft Tech Summit

Op woensdag begon de Microsoft Tech Summit. We starten met een ontbijt van chocolade croissants, koffie en fruitsapjes. In de Hub stonden allerlei partners, resellers en andere partijen die ook maar iets met Microsoft te maken hebben. Ook was er een theater waar je in een discussie op kon gaan over bijvoorbeeld the modern workplace. Als techneut, consultant of Microsoft-liefhebber kon je hier je gepassioneerde IT-hart ophalen.

Keynotes

Vervolgens begonnen de twee verplichte keynotes. Uiteraard erg Amerikaans maar inspirerende verhalen werden om je oren geslingerd. Woorden als purpose, dreams en goals kwamen voorbij. Zoals je op een technisch event kan en mag verwachten, werd een grap over Klingon gemaakt. Over wat…? Dat is Star Trek-taal voor de noobs onder ons. De zaal ging stuk toen bleek dat je een PowerPoint-presentatie kan vertalen naar Klingon.

Dus…

Vervolgens kon de Tech Summit van start gaan! Tijdens deze twee dagen waren breakout sessies en tech labs gepland over het RAI. Maar uiteraard ook koffie en lunch! Alle ins and outs van en over Microsoft werden door MVP’s, product managers en andere specialisten en experts verteld.

Via een app kon je je sessies plannen. Azure, Teams, Yammer, OneDrive, SharePoint, Exchange Online. Alles kwam voorbij! We hebben zoveel informatie ontvangen dat we het je niet na kunnen vertellen. We buzzen nog helemaal na. We hebben wel de foto’s als bewijs!

De locatie was goed geregeld. Grote zalen, handig opgezet, aardig personeel, lekkere lunches en een goede borrel na de eerste dag.

Zowel het inzetten van Office 365 toepassingen inclusief adoptietips als codetaal kwam aan bod.

Informatie ten overvloede!

Amsterdam gemist maar toe aan een Microsoft Tech Summit én een stedentripje? Bekijk de site om te zien waar je nog kan aansluiten. Het event is gratis, inclusief ontbijt, lunch en koffie. We raden het absoluut aan voor alle functionele en technische beheerders, maar ook IT-managers en accountmanagers. Er is voor ieders wat wils!

Het was voor ons een bevestiging dat wij van KB-IT écht goed bezig. Zo zetten we LinkedIn om onze klanten te bereiken, maar ook de nieuwe toepassingen zoals Teams en Azure optimaal benutten. Maar het werd ook duidelijk dat de ontwikkelingen nog steeds in volle gang zijn.

Er was zoveel te doen! Zoveel te horen! Zoveel te zien! We kunnen dat niet kwijt in dit artikel. Toch wel erg nieuwsgierig naar de nieuwste mogelijkheden? Vind hier van voorgaande edities alles terug! Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf betekent? Kom eens een kop koffie drinken met een Deventerkoek en we vertellen je er alles over.

Microsoft Tech Summit…