Een dag in het leven van een Security Officer

Maandagochtend, 08:30 uur. Na een gezellige babbel bij het koffieapparaat over een heerlijk weekend is het tijd om aan het werk te gaan. Maar eerst nog een tweede bakje koffie. Rustig aan loopt Henk terug naar zijn plek en neemt de geur van koffie in zich op. ‘Vandaag wordt een heerlijke dag’, denkt Henk.

Zijn laptop had hij al opgestart toen hij binnen kwam. Henk tikt zijn wachtwoord in en gaat comfortabel zitten in zijn bureaustoel. Als eerste checkt hij zijn mail. Zijn er nog waarschuwingen binnen gekomen van de Sophos Firewall? Misschien moet de firewall aangepast worden. “Oh, van het weekend is alles goed gegaan.” Maar dat wist Henk natuurlijk al. Hij houdt namelijk altijd een oogje in het zeil.

Na zijn dagelijkse werkzaamheden in de ochtend begint hij aan zijn controle van het kwartaal. Het is tijd om alle beveiliging te checken. Door een aantal vragen te stellen aan collega’s zet hij iedereen weer op scherp. Geen papier laten slingeren, geen wachtwoorden opschrijven, altijd je laptop locken. Soms klinkt hij als de boeman, maar Henk doet het voor een goed doel. Gelukkig begrijpen zijn collega’s hem.

Na zijn ronde voelt Henk het al aan komen. Het is allemaal in orde in zijn bedrijf. Wat kan hij daar toch trots op zijn! De beveiliging klopt, de collega’s houden zich aan de regels, het werkt allemaal efficiënt. Als bijna iedere ochtend komt zijn favoriete nummer in zijn hoofd.

We horen je denken. ‘Wat heeft Henk eigenlijk voor functie?’. Henk is Security Officer bij een middenkaderbedrijf. Een Security Officer houdt de dagelijkse en overkoepelde veiligheid binnen jouw bedrijf in de gaten. Op niveau van collega’s, maar vooral de werkprocessen worden in het kader van beveiliging gecontroleerd. Heb jij al een Henk rond lopen? Of een Henk in gedachten? Wij helpen graag mee met vooruitstrevende tools om Henk een heerlijke dag te bezorgen en bovenal de beveiliging van data op orde te houden.

Een Security Officer…