Van ouderwetse rittenkaart naar een eigen kilometerregistratie app

Ken je die ouderwetse rittenkaarten nog? Wanneer je gebruik maakt van een gezamenlijk pool- of dienstauto heb je vast wel eens de kilometerstand moeten registreren. Je weet wel… op zo’n welbekende “klapper” in de auto. Is het blaadje vol? Dan mag de perforator gebruikt worden en gaat de lijst in de ordner. Oftewel: vele handelingen voordat de gegevens opgeslagen en verwerkt zijn. De gegevens weer ophalen kost ook meer moeite dan nodig is.Of ken je al deze termen niet (meer) en doe je de registratie al modern en digitaal in een Excellijst? Jij bent goed op weg! Maar wat als wij jou vertellen dat het nóg moderner kan? Met een eigen kilometerregistratie app!

Een eigen kilometerregistratie app met PowerApps

eigen kilometerregistratie app - tegel

Vandaag de dag kan je een kilometerregistratie ook realiseren met een eigen kilometerregistratie app op je telefoon. Maar niet alleen de KM-registratie. Microsoft biedt binnen Office 365 de toepassing PowerApps. Hiermee kunnen bedrijfseigen applicaties ontwikkeld worden en op je eigen gewenste locatie opgeslagen worden. Dit is een groot voordeel, want tegenwoordig is het beveiligen van data een actueel onderwerp (heb je onze tips al gelezen?). Je wilt natuurlijk zelf eigenaar blijven van deze gegevens en hier mag niemand anders van buiten de organisatie inzage in hebben. Dat kan met PowerApps.

eigen kilometerregistratie app - klapper

Bij KB-IT maken wij ook gebruik van een eigen app voor de kilometerregistratie. Je logt in met hetzelfde Office 365 account als je werkplek, je drukt op de startknop en easy does it, de kilometers worden geregistreerd. Ook wat je registreert kan aangepast worden op basis van je wensen en behoeften. Zo kan een bijrijder geregistreerd worden en het doel van het ritje. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

In plaats van het schrijven op de klapper, openen wij de KM-registratie PowerApp en registreren we de kilometers. Onze Administratie-afdeling kan zowel ín de PowerApp als aan de “achterkant” de registraties inzien, bewerken, exporteren naar Excel. Worden ze blij van! In het uiterste geval kunnen ze printen (wat ?#@!?) en het in diezelfde ordner doen. Maar gegevens terughalen kan makkelijk via de PowerApp. Ideaal, toch?

Wil je meer weten over een eigen kilometerregistratie app of andere PowerApps neem dan contact met ons op.

Een eigen kilometerregistratie app…

eigen kilometerregistratie app - niet uitgepraat