Goed nieuws voor alle iOS Outlook gebruikers!

Al een tijdje geleden waren wij de brengers van slecht nieuws… Namelijk dat de Outlook Web App uitgefaseerd gaat worden. Commotie alom. Maar niet getreurd! We krijgen wekelijks updates binnen van Microsoft dat er allerlei veranderingen plaatsvinden in de vervangende – tot nu beperkte – Outlook app.

In het artikel van vandaag vertellen we je wat er tot nu toe veranderd is aan de Outlook app voor iOS. Binnenkort ook online: de updates aan de Outlook app voor Android!

Goed nieuws voor alle iOS Outlook gebruikers!

Via de App Store op je iOS apparaat kan je de updates zien. Een aantal updates gemist? Geen zorgen. We delen het hieronder met je.

Je favoriete mappen en groepen synchroniseren

We kregen dit bericht op 31 maart binnen. Alweer een tijdje geleden dus. Maar zeker een absolute must! Wanneer je online of op je Windows apparaat favorieten markeert, wordt dit gesynchroniseerd met je iOS apparaat. Maar idem dito ook andersom: wat je op je iOS apparaat identificeert als belangrijk, wordt op dezelfde wijze beschikbaar op je Windows apparaat.

Meer informatie vind je hier.

Ook een update voor de “gewone” Outlook

Naast updates voor de Outlook app voor iOS, deelt Microsoft ook updates voor de “gewone” Outlook. Je weet wel, de bureaubladtoepassing. Zo worden de e-mailberichten die binnenkomen op Office 365 groepen standaard in je postvak IN geleverd. Let op: dit bericht is gedeeld door Microsoft op 10 april en is coming! Nog niet live dus, maar het wordt wel een standaardinstelling. Deze instelling kan wel weer uitgeschakeld worden door groepseigenaren en leden.

Meer – ietwat technische – informatie maar zeker interessant voor Office 365 Admins vind je hier.

Contact informatie… wel zo handig in je mail

Nóg verser van de pers is het volgende bericht van 12 april, namelijk contactinformatie! Je Global Access List (GAL) wordt beschikbaar in de Outlook app voor iOS. Dat betekent dat jouw bedrijfs-contactpersonen en daarmee de aangemaakte distributielijsten en groepen beschikbaar worden. Handig!

In diezelfde update gaf Microsoft aan dat ze de ervaring (mooi woord voor functioneel gebruik) van het syncen van je Outlook met je native contactpersonen aan het optimaliseren zijn.

Nog wel even geduld. Het wordt uitgerold in de aankomende weken.

Ook voor deze hebben we weer een linkje voor je met meer informatie.

Intune nu ook beschikbaar voor Outlook op iOS en Android apparaten

Intune is één van onze favoriete apps. Je kan je mobiele apparaten ermee beheren. Denk hierbij aan het beveiligen van je bedrijfsinformatie, maar ook een toestel op afstand wipen als het onverhoopt wordt gestolen. Dat Intune nu beschikbaar is voor de Outlook apps houdt in dat je – indien je nog gebruikt maakt van een hybride omgeving – gegevens kunt beschermen door het apparaat en daarmee de Outlook app in het Intune beheerportaal op te nemen.

Erg technisch, dat weten we. Daarom raden we deze link alleen aan voor de echte techneuten. Je bent gewaarschuwd.

Outlook…