Intranet Sjabloon om écht samen te werken met SharePoint

De naam SharePoint zegt sommigen een beetje.  Het zegt ons heel veel. Het is een onderdeel van Office 365. Met Office 365 kan je dankzij de verschillende producten en diensten in deze suite je werkprocessen optimaliseren, aan elkaar knopen of zelfs tijd besparen. Het is in ieder geval meer dan een migratie van data.

Lees in deze referance case hoe Wolters B.V. een proces van drie maanden wist te versnellen met SharePoint.

Het moge duidelijk zijn. Met SharePoint kan je alle kanten op. Maar waar begin je dan?

SharePoint inzetten als Intranet

Tijdens Nerdcafé kwamen we er al snel achter dat er veel vraag is naar Intranet. Intranet betekent als ware “een intern internet”. Het dient als dé startpagina van jouw organisatie. Op een intranet komen verschillende bedrijfsmatige benodigdheden samen. Documenten. Gezamenlijke agenda-items. Een soort Facebook-wall. Je bedenkt het maar.

Maar de vraag blijft ‘waar begin je dan’? Dat hebben we voor je beantwoord met ons Intranet Sjabloon. Je begint bij de basis. Het bevat een aantal standaard onderdelen. Deze onderdelen zijn wat ons betreft benodigd om écht online samen te werken.

Online (samen)werken betekent makkelijk toegang tot een site die er ook nog eens goed uitziet. Als op die site vervolgens alles bevat wat je nodig hebt om je dag te beginnen, af te sluiten en alles wat je daar tussen doet, heb je een goede basis. Op deze manier wordt je gefaciliteerd om je werk te doen.

Het KB-IT Intranet Sjabloon

Uiteraard is het niet voor niets een sjabloon. Het is snel uit te rollen, zorgt voor een uniforme werkwijze en creëert een community. Zo worden de vrijmibo’s nóg gezelliger.

Standaard bevat het KB-IT Intranet Sjabloon

  • Tegels die als snelkoppelingen dienen naar andere sites of documentbibliotheken binnen SharePoint
  • Een nieuwsvoorziening waar collega’s met elkaar in contact kunnen komen
  • Een agenda om gezamenlijke agenda-items te plaatsen
  • Medewerkersoverzicht (ook wel smoelenboek genoemd)
  • Plek voor diverse snelkoppelingen!

Bovenstaande afbeelding toont een demo.

Deze demo zien maar dan als jouw bedrijf? Dat kan. Vraag een demo aan.

SharePoint zou SharePoint niet zijn als het ook nog eens uit te breiden is. Zo hebben we ooit een Kwaliteitshandboek verwerkt op een Intranet die automatisch updates verzond naar betrokkenen. Geen heen en weer gemail meer over nieuwe versies, verschillende versies vanwege vakanties in combinatie met lokaal opslaan.

De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Daarom denken we graag met je mee. Jij met vak-inhoudelijke kennis, wij met SharePoint-kennis.

Het KB-IT Intranet Sjabloon…

IT-landschap - KB-IT