Maak kennis met Intune: een app voor beveiliging!

Al een tijdje kaarten wij van KB het onderwerp beveiliging aan. Zo deelden wij tips, zetten we beveiliging in het zonnetje en leerde je Henk kennen als Security Officer. Vandaag maak je kennis met Intune.

Want anno 2017 gaat zo’n beetje alles via het internet. Zo ook het gebruik van smartphones. En tegenwoordig kan je voor alles een app gebruiken.

Zo ook voor de beveiliging van deze slimme apparaten.

Nee, we bedoelen niet de app die je telefoon vergrendelt als je te diep in het glaasje hebt gekeken… Ook niet de app die een belletje van je schoonmoeder blokkeert…

Intune

We hebben het over Intune . Dé “Device Management” oplossing van Microsoft die volledig via een online dashboard te benaderen is. Met Intune gaat een wereld voor beheerders open, voor misbruikers gaat deze wereld juist dicht.

Intune beheert (zakelijke) apparaten. Denk hierbij aan mobiele telefoons, tablets en dekstops. Dat klinkt heel zwaar, dat beheren. Maar eigenlijk is het simpel. Intune kan bepaalde beveiligingseisen afdwingen. Denk hierbij aan een sterk wachtwoord met minimaal 8 tekens, één hoofdletter en geen naam van de gebruiker in het wachtwoord. Maar ook kan je door Intune de nieuwe WiFi-wachtwoorden naar “jouw” apparaten sturen, en het belangrijkste? De updates en antivirus- en malwaresoftware worden in de gaten houden. Alweer iets waar je niet zelf over na hoeft te denken.

Maar even alle gekheid op een stokje (niet schrikken hoor). Wanneer je apparaten uitgeeft aan je werknemers, weet jij dan zeker dat zij hier bewust mee om gaan? Misschien gaan ze hier onbewust verkeerd mee om. Dat is dan weer iets waar je wél zelf over na moet denken.

Zelf niet zo technisch maar wel oren naar Intune? Of benieuwd naar de mogelijkheden? Laat KB-IT met je meedenken.

Intune…