Dit is Microsoft Flow! Aangenaam kennis te maken.

Wij zijn voorstander van het delen van kennis op een simpele wijze. Want kennis is macht, mits je het ook kan toepassen. Daarom delen we vaak informatieve artikelen. Maar vandaag slaan we even een zijweg in. Maar dan wel op de KB-IT manier. Maak kennis met Microsoft Flow!

Voordat we die zijweg inslaan…

Een wens van ongeveer elke werkgever: geld besparen. Want werk kost tijd, tijd kost geld. Stel nou, dat het volgende gebeurt bij jou op de werkvloer…

“Ahmed, heb jij misschien een pen voor me?” vraagt Tim aan zijn collega.

“Oh, ja vast wel”, Ahmed opent zijn lade en begint te rommelen. “Yes, gevonden, hier.”

“Dank je”. Tim neemt de pen aan en begint het formulier dat hij zojuist heeft uitgeprint in te vullen.

“Wat is ook alweer de naam van die contactpersoon?”

“Van Druten”, antwoord Ahmed.

“Dank je!” Tim staat op en loopt met het formulier terug naar de multifunctioneel om het formulier weer in te scannen.

“Hè bah, het is niet leesbaar, zo kan ik het niet doorsturen. Moet ik weer opnieuw beginnen…” Tim begint nu wel wat gefrustreerd te raken.

“Dat moet toch makkelijker kunnen?” Vraagt Ahmed meelevende aan Tim.

Daar zit niemand op te wachten, toch? Zeker jij als werkgever niet.

Microsoft Flow - afbeelding

Aangenaam kennis te maken! Dit is Microsoft Flow.

Wat nou als je bepaalde handelingen kan automatiseren? En nee, we bedoelen niet op maat gemaakte systemen waarvan het beheer bij de softwarepartij in kwestie ligt.

Wij bedoelen Microsoft Flow.

Flow is een online dienst van Microsoft, die zomaar bij jouw Office 365-licentie in kan zitten. Want als we over geld besparen praten, moet je natuurlijk ook weten wat je er eerst in moet stoppen voordat je die besparing terug ziet:

  • Office 365 Business Essentials
  • Office 365 Business Premium
  • Office 365 Education
  • Office 365 Education Plus
  • Office 365 Enterprise E1
  • Office 365 Enterprise E3
  • Office 365 Enterprise E5

Heb jij één van bovenstaande licenties? Mooi! Dan kan je lekker flow-en. Nog geen Office 365 licentie waar Microsoft Flow bij in zit? Je kan het ook 90 dagen gratis proberen. Wel zo prettig.

Maar wat kan Microsoft Flow dan?

Veel. Heel veel.

Het kan handelingen automatiseren, geheugen vrijmaken in jouw toch al zo volle hoofd, data verplaatsen. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Flow kan connecties maken tussen verschillende programma’s, apps en codes en daarop, daarvoor, vanuit daar handelingen uitvoeren.

Voordat we al te diep in gaan op de materie – dat doen we volgende week – raden we je aan om eerst rond te gaan snuffelen. Kijk eens wat Microsoft Flow allemaal kan. Bedenk eens wat voor profijt jouw bedrijf daar van kan hebben.

Dan vertellen we je volgende week hoe je dat zelf in kan richten. Mocht je er niet uit komen, dan staan wij met alle liefde voor je klaar om je daarbij te helpen. Ook als je nu al zo enthousiast bent (net zoals ons), dan horen we ook graag wat jouw ideeën hierover zijn.

Microsoft Flow…

Microsoft Flow - niet uitgepraat