Microsoft Search: zoeken op Intranet én internet!

Bestanden, informatie, contactgegevens, notities.

Soms weet je van ellende niet meer waar je het hebt opgeslagen.

Of had je het nou al verwijderd?

Je zoekt je een ongeluk…

Uiteraard zijn er verschillende manieren mogelijk om het te ondervangen. Online werken is een mooi begin. Het helpt je omdat je op verschillende niveaus kan zoeken, informatie kan delen met collega’s of door metadata toe te voegen waardoor je je bestanden “labelt”. Maar dan? Dan ben je er nog niet. Tegenwoordig komt informatie niet alleen uit jouw vingers of de vingers van collega’s maar ook van het internet.

Hier komt Microsoft Search om de hoek kijken.

Microsoft Search

Microsoft Search - Zoeken 5

Microsoft Search klinkt al groots. En dat is het ook. Microsoft Search brengt het zoeken op het internet én intranet (interne internet van jouw organisatie) samen. Bekijk het introductiefilmpje. Of lees verder, we leggen het je haarfijn uit.

Intranet

Intranet is een website dat alle informatie van de organisatie bevat. Echter dekt deze definitie niet volledig de lading. Omdat bedrijfsinformatie van bedrijfsreglement tot aan gedeelde bestanden met collega’s kan gaan, is het Intranet veel meer dan “een website”. Al eerder vertelden we je hoe wij SharePoint inzetten om Intranet te creëren. Op basis van een (uit te breiden) sjabloon worden de meest gebruikte onderdelen zoals een nieuwsfeed toegevoegd en indien van toepassing uitgebreid.

Zo wordt een Intranet een online plek waar medewerkers samenkomen. Om informatie op te halen, te delen en te creëren.

Microsoft Search - IntranetSjabloon - Solution

Lees hier meer over de solution Intranet Sjabloon.

Internet

Het internet daarentegen… Het wordt niet voor niets het wereld wijde web genoemd. Alles – maar dan ook echt alles – is beschikbaar op het internet. Van uitgebreide stappenplannen hoe je zelf je koplampen vervangt tot aan schattige kattenvideo’s. Iedereen kan zijn hart ophalen of plaatsen op het internet.

Maar dat betekent ook veel vervuiling. Een kleine zoektocht in de Google Search Bar en je krijgt pagina’s aan resultaten. Toch kijk je niet verder dan de eerste pagina. Informatie moet daarom ook steeds sneller beschikbaar zijn. Daarbij komt ook het feit dat je snel bent afgeleid.

“Ah, kijk. Weer een schattig kattenfilmpje!”

Eén plek voor al je vragen, antwoorden én resultaten

Microsoft Search - Zoeken 1

Microsoft Search combineert deze twee samen. Eén zoekplek in zowel Intranet als op het internet dat jouw persoonlijke data indexeert en de resultaten combineert met corporate data. Op deze manier hoef je maar op één plek te zoeken om al je verschillende locaties te doorzoeken. Zelfs de plekken waar je zelf nog niet aan had gedacht. En daar hebben we het nog niet eens over gehad.

Microsoft Search - Zoeken 2

Met Microsoft Search doorzoek je namelijk ook de Office 2016 apps, de uitbreidingen op Office 365 mogelijkheden en je Windows-apparaat.

Wait… What?

Microsoft Search - Zoeken 3

Scheelt je weer heel wat geklik, frustratie en oneindig zoekwerk. Met Microsoft Search zoek je onder andere in Bing, Outlook, SharePoint, Word, PowerPoint, Excel en Teams. Doordat je vanuit één zoekbalk kan zoeken naar verschillende soorten informatie vind je sneller wat je écht zoekt.

Microsoft Search - Zoeken 4

Dokoni FIND

Naast Microsoft Search bestaan er uiteraard ook andere mogelijkheden om door je corporate data te zoeken. Ondanks dat de zoekresultaten zijn afgeschermd tot de resultaten die de gebruiker echt mag zien zijn er ook redenen om functioneel zoeken te faciliteren tot specifieke zoekresultaten. Daarvoor raden wij dokoni FIND van onze partner Konica Minolta aan. Lees hier waarom wij fan zijn van dokoni FIND.

Benieuwd welke zoekoplossing het beste jouw medewerkers faciliteert? Wij denken graag met je mee. Neem contact op.

Microsoft Search…

Microsoft Search - niet uitgepraat