Microsoft Teams is nieuw en binnenkort gratis!

Wij van KB-IT zijn he-le-maal lyrisch. Microsoft heeft namelijk iets nieuws: Microsoft Teams! Microsoft Teams kan je zien als een schil over Office 365 heen, waarin allerlei functionaliteiten samen gebracht zijn op één plek! En dit is waarom we er zo lyrisch over zijn:

Microsoft Teams!

Oké. Eerlijk toegegeven. Misschien zijn wij niet volledig onpartijdig. Microsoft-minded, dat zijn wij wel een beetje. Als Microsoft iets nieuws uitbrengt, delen we dat maar al te graag. Maar niet voordat we het zelf hebben getest. Naast digitale transformatie zijn wij ook fan van interne optimalisatie. Zo hadden we laatst een Dazzle-day. Dat is een middagje boxen (en uiteraard eten) met zijn allen om zo de interne processen nog beter in kaart te brengen en dat vervolgens weer te optimaliseren met een versterkte communicatie. Daar is iets uitgekomen, namelijk een wekelijkse stand-up waarbij consultants, engineers en servicedesk-helden elkaar op de hoogte stellen van alles wat momenteel speelt bij de klant. We zouden geen IT-club zijn als we dat niet ergens digitaal willen vastleggen. Het gebeurt niet vaak dat techneuten (aka wijsneuzen) het met elkaar eens zijn, maar we wilden het allemaal in Teams vastleggen.

Maar waarom?

Teams - KB-IT

Bereikbaar!

Teams is zowel via de Office 365 tegel te benaderen als via een url, als via een app. Ja, een app! Niet alleen op je mobiele werkplek zoals een Surface, maar ook op je telefoon. Simpelweg via je Store (iOS en Android)

Voor iedereen dezelfde functies

Alle gebruikers (dus niet alleen hoofdbeheerders) kunnen zogeheten kanalen aanmaken. In deze kanalen kan je notities (in OneNote) maken, bestanden plaatsen (die dus eigenlijk in SharePointstaan) en een chat (dat weer gekoppeld is met Skype).

Nóg meer functies!

Je kan ook andere Office 365 – diensten koppelen. Wat dacht je van Power BI? Zoals een inzichtelijk dashboard van je projecten? Lekker klikken op taartdiagrammen of in staafgrafieken om te zien hoeveel je hebt omgezet!

Microsoft zou Microsoft niet zijn als je ook Stream (nog één van hun nieuwste nieuwtjes!) kan toevoegen. Wist je dat Stream gezichten en talen kan herkennen? Met een klik op de knop genereert Stream ondertiteling voor je!

Teams - Apps

Voor iedereen

Gedeeld, privé, met externen. Het is allemaal mogelijk! Nou ja, bijna dan. Microsoft is zoals gewoonlijk bezig met innoveren, innoveren en nog meer innoveren waardoor het toevoegen van externen aan een kanaal mogelijk is! Maar ook tijdelijke projecten (zei iemand door een teamuitje?) kan je middels een privé-kanaal aanmaken voor de PV.

Samenwerken zoals je al gewend bent met Office-toepassingen

Zonder dat je zelf al te technisch hoeft te zijn (maar ook de techneuten kunnen hun hart ophalen in Teams) word je Outlook gekoppeld aan Teams. Zo zie je direct welke afspraken op de planning staan, maar kan je ook via Skype inbellen in een online-vergadering. In Teams zelf kan je ook Skype-meetings regelen.

 

Teams- Nieuwe Vergadering

 

Je ziet, techneuten als functionele gebruikers kunnen hun hart ophalen in Teams. Om je kennis te laten maken, biedt Microsoft binnenkort Teams gratis aan! Uiteraard wel met beperkte functies, desalniettemin kan je het even proeven!

Het ziet er gelikt uit. Ook niet geheel onbelangrijk.

Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten (dat doe je door heel makkelijk op ‘Volgen’ te klikken), dan vertellen we het je zodra het zover is!

Teams…

Teams - Niet Uitgepraat