NIEUWE APP: Microsoft Whiteboard, samenwerken op een digitale flipover!

Het is weer zover! Microsoft heeft een nieuwe app gelanceerd. Al eerder vertelden we je over Microsoft To Do. Een app om je geschreven to-do lijstjes digitaal te transformeren naar een online versie op al je apparaten. Deze lijstjes kan je delen zodat ook je collega’s taken kunnen afvinken. Maak per onderwerp een lijstje aan, voeg taken toe aan je dag-overzicht of markeer deze als belangrijk middels een sterretje.

Wat is het toch heerlijk als er allerlei functionaliteiten samen komen!

Microsoft Whiteboard

Dat gebeurt ook met Microsoft Whiteboard! Je hebt een meeting met meerdere collega’s, iedereen heeft wat te zeggen en de meesten hebben goede ideeën, die je niet wilt vergeten maar je wilt ook niet continu bezig zijn met notuleren… Om het creatieve proces te ondersteunen gebruik je daarom maar een flipover. Handig! Totdat je stift op is… Je gaat snel op zoek naar een andere stift. Ondertussen halen je collega’s opnieuw een bakje koffie en delen ze hun sterke weekend-verhalen. Tegen de tijd dat je de stift hebt gevonden is de creatieve (niet de technische Flow) flow eruit.

Dat kan handiger. Zeker in het digitale tijdperk waar we tegenwoordig in leven. En wel op de volgende manier. Ook hierin komen allerlei functionaliteiten samen, namelijk in Microsoft Whiteboard!

Maar wat is het nou, zo’n digitaal whiteboard?

Microsoft Whiteboard is een app voor op je Windows-apparaat zoals een Surface Studio en kan worden gezien als een zogeheten freeform digital canvas waar mensen, ideeën en content samen komen voor een creatieve samenwerking. Je gebruikt deze app om tot creatie te komen voordat je het bijvoorbeeld naar de klant stuurt.

En wat kan het meer dan een papieren flipover?

We hadden het er al over dat functionaliteiten samen komen. Een papieren flipover kan je namelijk na de meeting delen via een foto in de app. Alleen kan je collega niet meer bijdragen aan de aantekeningen. Mocht je collega überhaupt aanwezig zijn bij het overleg. Met het remote werken van tegenwoordig kan het zomaar zijn dat je via Skype aan het overleggen bent. Dat kan ook met Microsoft Whiteboard!

Microsoft Whiteboard - Samen

Het is ontworpen om iteratief, gezamenlijk en op meerdere apparaten én op afstand samen te werken op een “papieren” flipover.

Whiteboard - meer

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen. Je kan meerdere flipovers openen, copy-pasten, drag-and-droppen, verschillende penkleuren gebruiken, de dikte aanpassen. Oftewel: de functionaliteiten komen samen met net iets meer!

Whiteboard - draganddrop

Wij zijn er helemaal enthousiast over! Het scheelt ruimte in de meetingroom want de app heb je gewoon op je apparaat. Je kan het delen met je collega’s om tegelijkertijd aantekeningen te maken op Microsoft Whiteboard. Je kan het snel delen door simpelweg een naam in te tikken en de app stelt een contact voor. Diegene krijgt dan netjes een mail met een uitnodiging of om de app direct te openen. Je kan de doodles van je collega oppakken en verplaatsen. Afbeeldingen kunnen worden toegevoegd, ook vanuit je Windows Verkenner koppeling met OneDrive. Je kan zelfs post-its toevoegen!

Je begrijpt. Wij zijn echt enthousiast!

Download de app via de Windows Store of lees hier meer.

Microsoft Whiteboard gebruiken vanuit Office 365

Jij als Office 365 admin kan deze app disablen of juist ablen voor de organisatie. Ga naar het Office 365 admin portal en schakel de app in voor de organisatie in Preview-variant. Laat je collega’s vervolgens updates toestaan bij het openen van de app en je kan aan de slag!

Microsoft Whiteboard…

Microsoft Whiteboard - KB-IT