REVIEW Nerdcafé: Mobile Device Management

Zo! Dat was alweer de derde editie van Nerdcafé, met als thema Mobile Management. Met dit keer gastsprekers van Sophos, aanwezigen uiteenlopend van directeuren en administratieve medewerkers tot aan IT-beheerders en advocaten. Het was een mengelmoes waardoor een discussie ontstond, tussen onze eigen engineer en de techneut van Sophos. Ha! Precies wat we willen met Nerdcafé!

Mobile Device Management

We kozen bewust voor het thema Mobile Device Management. Met de nieuwe en aangescherpte wetgeving die eraan komt moet je haast wel als bedrijf zijnde wanneer je apparaten aan medewerkers uitleent. Van laptops tot aan mobiele telefoons, maar ook de tablets moet je niet vergeten.

Mobile Device Management wordt ook wel Enterprise Mobility Management genoemd – geef het beestje een naam – zorgt er voor dat je policies kan toewijzen aan de zakelijke apparaten. Al snel kwamen de vragen als ‘in welke mate mag je het gebruik van een medewerker monitoren?’. Je mag het monitoren zoals inzien dat er tijdens werktijden op het bedrijfsnetwerk wordt geNetflix-ed, maar je mag niet inzien WAT er wordt bekeken. Maar ook  een sterk wachtwoord afdwingen valt onder Mobile Device Management, net zoals het op afstand wipen van een apparaat. Wel zo handig. Zo voorkom je datalekken.

Sophos als gastspreker

Mobile Device Management - Sophos

De techneut van Sophos deed het woord over hun product. Tijdens Nerdcafé willen we op een informele wijze kennis delen. KB-IT geeft als onafhankelijke partner leveranciers zoals Sophos het podium, met als gevolg: een demo van hun dashboard en een discussie over het combineren van verschillende partners!

Sophos, bedankt!

Conclusie en tijd voor een borrel!

Mobile Device Management - hapje

Ook stipten we Cisco Meraki en Microsoft Intune aan. De mogelijkheden lijken eindeloos en het combineren van de producten en diensten van verschillende leveranciers zorgen ervoor dat je de beveiliging van de mobiele apparaten kan afstemmen op jouw bedrijf. Uiteraard deelden we ook een conclusie op basis van de verhalen. Iets voor alle potentiele Nerds om mee naar huis te nemen!

Uiteraard inclusief een hapje!

Op naar de volgende editie!

Na de presentatie was het tijd voor netwerken. Aangezien Nerdcafé om kennis delen gaat, mochten de aanwezigen hun kennis over deze editie delen en achterlaten op de Surface Studio, waar we een formulier hadden gemaakt met Forms. Via het touchscreen kon het formulier snel ingevuld worden en hadden we direct alle resultaten digitaal.

Mobile Device Management - Forms

We nemen deze resultaten mee naar de volgende editie op 8 februari 2018! Je kan je hier alvast aanmelden. Wij zeggen doen! Dan houden we je op de hoogte. Thema volgt nog op basis van de input die wij ontvangen. Zo hoorden we geluiden over VOIP!

Was je niet aanwezig maar heb je wel een tof idee voor Nerdcafé? Laat het ons weten via office365@kb-it.nl

Nerdcafé…

Mobile Device Management - Uitgepraat