Nieuwe app gelanceerd door Microsoft: TO DO!

Het is niet bij te benen, hoe snel Microsoft nieuwe diensten en producten op de markt brengt. Bijvoorbeeld Office 365, met alle onderdelen erbij. Zoals OneNote, de standaard Office – toepassingen, Flow, PowerApps. En sindskort is daar ook Bookings bij. Maar! Hoe kan je dat allemaal bijhouden?

Ook daar heeft Microsoft wat voor bedacht. Namelijk Microsoft TO DO. Natuurlijk heeft Microsoft dat niet bedacht zodat je in een lijstje kan bijhouden welke nieuwe diensten en producten zij uitbrengt, maar het is wel een erg makkelijke app. En wel hierom…

Microsoft TO DO

We kennen vast allemaal wel de app Wunderlist. Dé app als je een to do lijstje wilt bijhouden. Dit kan je heel uitgebreid doen zoals onze nerd Allysia. Van lijstjes van landen die je nog wilt bezoeken, tot lijstjes met de schoenen die je nog wilt kopen. Lijstjes die je kunt opdelen in mappen, emoji’s toevoegen. Zowel beschikbaar op je telefoon als op je desktop. Met ruim 10 miljoen gebruikers is Wunderlist één van de favoriete apps van menig neuroot.

Kan Microsoft TO DO daar aan tippen?

Grappig. Op de blogsite van Microsoft staat zelfs dat de bedenkers van Wunderlist deze Microsoft TO DO app hebben bedacht. Maar dan slimmer, intuïtiever, persoonlijker. Enigszins geloven wij dit wel, aangezien Microsoft TO DO geïntegreerd wordt in Office 365 en hetzelfde algoritme bevat.

Een groot voordeel is dat de app zowel op je telefoon (iOS en Android) als op je Windows 10 apparaat beschikbaar is. Maar ook via de webbrowser kan je de app gebruiken. Zo kan je in Microsoft TO DO op zo’n beetje elk apparaat snel een taak toevoegen, verwijderen, of (het allermooist) afvinken!

 

Andere leuke feitjes op een rij

 • Je kan lijsten maken voor verschillende soorten taken: boodschappen, klusjes in en rond het huis, werk.
  Lekker overzichtelijk.
 • Je kan ook Microsoft TO DO eigen emoji’s toevoegen! Niet zo leuk als de pas toegevoegde emoji’s, maar toch.
  Ze hebben de moeite genomen.
 • Je kan herinneringen instellen.
  Waarom heb je anders een to do lijst?
 • Je kan deadlines meegeven aan taken.
  Idem dito!
 • Je kan je geschiedenis van taken inzien en deze bijvoorbeeld toevoegen aan je takenlijst van die dag. Handig!
  Zo vergeet je nooit meer een verlopen taak.
 • Per lijst kan je een ander thema kiezen.
  Wel zo leuk.

Grootste pluspunt!

De integratie met Office 365 maakt de app nog interessanter. De eerste integratie die door Microsoft is uitgerold, is de migratie met Outlook. Je taken in Outlook kunnen gesynchroniseerd worden met je werk-lijst in TO DO. Geen zorgen over veiligheid, want ook hier heeft Microsoft rekening mee gehouden, door de gegevens versleuteld te verzenden.

 

Wij zijn fan! En dat zou jij ook moeten zijn.

Gebruik je Wunderlist vol overgave? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Microsoft gaat Wunderlist uitfaseren. Alle gave elementen worden uit Wunderlist overgezet naar Microsoft TO DO.

Microsoft TO DO…