Office 365 migratie: meer dan “even naar online”

Je kunt er bijna niet omheen. Misschien maak je er binnen je organisatie – bewust of onbewust – al gebruik van. Zo niet, dan heb je ongetwijfeld al eens over gehoord van Microsoft Office 365. Door zovelen aangeduid als dé ‘cloud’ oplossing om een zorgeloze IT omgeving te realiseren. Dit gebeurt vaak door middel van een zogenaamde Office 365 migratie. “Even de mail oppakken…”

Wat is de ‘cloud’ dan? En wat is een Office 365 migratie?

En wat is dit? En wat is dat?

Vragen, vragen, vragen. Hoe zorgeloos is die cloud? Hoezo is het zorgeloos dan? En wat is dan precies Office 365? Wat kan je ermee? Heb ik een abonnement nodig? Wat doen die tegels eigenlijk? Heb ik mijn andere systemen nog nodig? Hoe ga ik om met mijn bestanden in Office 365? Tijd voor een inventarisatie.

Wij hebben dan ook de volgende vragen voor jou

 

Wat is je uitgangspositie?

Wat wil je realiseren?

 

Onbegrensde mogelijkheden

Wanneer Office 365 op je pad komt, gaan deuren open naar bijna onbegrensde mogelijkheden. Office 365 suite is de kapstok van Microsoft waarin verschillende tools wordt aangeboden die zijn gericht op samenwerking. “Oké? En dan?” zal je denken. Goed, we maken het iets concreter voor je. Gereedschappen om (online) samen te werken, zowel intern als extern. Maar ook met je bestaande programma’s. En dat allemaal als een flexibel abonnement waarin je van alles kan combineren middels op- en afschalen.

Office 365 migratie - foto

Bijvoorbeeld

 • Office 2016 Online
  Word en Excel online gebruiken. Klinkt mooi, maar is het dat ook? Het lint is minder uitgebreid dan je gewend bent. Is dat een probleem, of niet?
 • SharePoint
  Samenwerken met collega’s, maar ook met externen. Samenwerken is veel meer dan documenten centraal opslaan. Écht samenwerken gaat om delen van informatie met elkaar.
 • PowerApps
  Voor het snel creëren van een mobiele werkomgeving, door middel van een (bedrijfs) app! Al dan niet gekoppeld aan je bestaande kantoor werkplek. 
 • Planner
  Projecten initiëren en je activiteiten delen met projectleden.
 • Flow
  Snel persoonlijke of gemeenschappelijke werkstromen definiëren die voorkomen dat je in je werkzaamheden onnodige wacht op je collega voordat je zelf aan het werk kunt gaan.
 • Sway
  Gebruik jij nog PowerPoint? Maak met Sway gemakkelijk presentaties in een nieuw jasje.
 • Video
  Ook Microsoft heeft de video dienst opgenomen in het pakket. Upload je videos en deel het met betrokkenen.

Slechts (!) enkele voorbeelden van mogelijkheden binnen je Office 365 abonnement. Als je kiest voor Office 365 kies je voor makkelijk en snel samenwerken. Dat betekent nadenken over je processen en ja, dat is best lastig. Zeker wanneer je al jarenlang op dezelfde wijze werkt. Durf jij al af te stappen van je verkenner mappen?

Mocht je denken dat je klaar bent na de Office 365 migratie, dit is een wake-up call! Het is de start van iets moois. Het biedt kansen om je processen op de schop te gooien en te vernieuwen. Ontdek naast eerdergenoemd gereedschappen ook de andere mogelijkheden van de Office365 suite. Teveel om in deze blog allemaal op te sommen. Dus… wordt vervolgd!

Office 365 migratie…

Office 365 migratie - niet uitgepraat