Office 365 vs. Microsoft 365: wat is het verschil?

Ja, hoor. Daar gaan we weer! Een nieuwe dienst van Microsoft. Om het makkelijk te maken draagt het ook nog eens bijna dezelfde naam als de andere diensten en producten. Maar niet gevreesd. In het artikel van vandaag leggen we het je haarfijn uit. De verschillen tussen Office 365 en Microsoft 365, de voordelen en welke van de twee je nou moet hebben.

Microsoft 365 - KBITOffice365

Office 365

Office 365 is onderhand een bekende term. Dat hopen we in ieder geval. Op onze blogsite praten we over bijna niets anders dan Office 365. Het heeft zoveel mogelijkheden. Waaronder:

Microsoft Flow

PowerApps

OneNote

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het komt erop neer dat, afhankelijk van jouw type licenties, er verschillende mogelijkheden zijn. Het grote voordeel aan Office 365 is dat je licenties (en dan hebben we het over de CSP-licenties) kunt combineren. Zo kan een productiemedewerker alleen een SharePoint Online 2 licentie nodig hebben vanwege de cross-site look-up functie. Maar je Office Manager heeft bijvoorbeeld een Office 365 E3 licentie nodig vanwege het volledige Office pakket. Met CSP-licenties kan je makkelijk op- en afschalen van deze licentie. Zo doe je geen onnodige investeringen.

Onnodige investeringen voorkom je met onze ambitiebepaling.

Daarnaast bevatten sommige licenties de upgrade naar het nieuwste Office-pakket. Welke licenties dat precies zijn kunnen we je helaas niet zo vertellen. Want er moet goed worden nagedacht over welke licentie jij nodig hebt. Neem contact met ons op als je hier meer informatie over wilt.

Met Office 365 werk je simpelweg gezegd in de cloud. Van SharePoint tot aan Azure. Van mail (zowel op je telefoon, afhankelijk van je type licentie) tot aan PowerApps. Je werkt online. Oftewel: tijd- en plaats onafhankelijk.

Microsoft 365

Maar wat is dan Microsoft 365?

Nou…

Nagenoeg hetzelfde als Office 365.

Behalve dat Microsoft 365 ook standaard EMS bevat. EMS staat voor Enterprise Mobility Suite en is te vergelijken met Mobile Device Management. Echter is EMS nóg uitgebreider dan dat. Zo kan je EMS inzetten om wachtwoordbeleid af te dwingen, geautomatiseerde werkstromen in te richten op basis van informatiebeveiligingsbeleidstukken.

Microsoft 365 is dus een uitgebreide E3 licentie inclusief uitgebreide beveiligingsopties. Het gaat dan niet zozeer om het beveiligen van je data in een online omgeving. Maar de online omgeving fysiek beveiligen. Oftewel de apparaten zelf. Dit gaat van het pushen van policies tot aan het wipen van een apparaat op afstand.

Waarom Microsoft 365 én Office 365?

Geen enkele klant is hetzelfde. Als ondernemer weet jij dat ook. Daarom bedacht Microsoft de mogelijkheid om zowel gebruik te maken van EMS (of onderdelen daarvan) in combinatie met bijvoorbeeld SharePoint Online-licenties. Maar ook voor de grotere jongens of de bedrijven die niet alleen hun klanten goed willen bedienen maar ook hun bedrijfsinformatie, -processen en -apparaten goed willen beveiligen is Microsoft 365 in het leven geroepen.

Zo heb je altijd de keuze om de juiste licenties simpelweg bij elkaar te klikken.

Welke van de twee past bij jouw organisatie? Microsoft 365 of Office 365?

Dat bij elkaar klikken van licenties gaat natuurlijk niet vanzelf. Het is van belang om hier de juiste keuze te maken. Nederland staat erom bekend om zich dubbel te verzekeren. Dat is met deze licenties niet nodig.

Echter kunnen we in dit artikel geen concreet antwoord geven op de vraag: welke licentie moet ik hebben?

Dit is ook nog afhankelijk of je werkt in een remote-omgeving en wat voor geschiedenis je meebrengt naar de cloud.

Meer weten? Neem contact met ons op. We duiken er graag samen in!

Microsoft 365…

Microsoft 365 - uitgepraat