OneNote: altijd samen online notities maken – inclusief gave functies!

Afgelopen woensdag lieten wij als ‘woensdag tussendoortje’ al zien wat voor gave nieuwe functies OneNote heeft. Wat onder andere zo gaaf aan is, is dat OneNote een onderscheid maakt tussen type gebruikers. Zo heb je OneNote voor studenten, maar ook OneNote voor persoonlijk gebruik (zit jouw hoofd ook wel eens zo vol met allerlei ideeën?) en OneNote voor  uiteraard bedrijven.

En dat is waar wij lyrisch over zijn.

OneNote voor bedrijven

Nu zijn wij al snel lyrisch over iets dat er gelikt uit ziet. Maar als het ook nog eens naadloos werkt met onze Office 365-omgeving. Ja, daar schrijven wij graag over naar huis. Of in dit geval in op onze blogsite.

OneNote is beschikbaar via portal.office.com (mits je de juiste licentie hebt) of als app – hip woord voor bureaubladtoepassing – in de Windows 10 Store. Maar ook op je telefoon, tablet of schitterende (daar istie weer!) Surface. Dit is waar het naadloze gedeelte naar voren komt. Als je bent ingelogd in OneNote op je laptop, dan synchroniseert OneNote je aantekeningen met de app op je telefoon en tablet.

Onderweg in de trein snel je ideeën tikken in OneNote op je laptop. Ho, opletten! Dit is je halte, hier moet je eruit. Je klapt je laptop dicht. Geen zorgen, OneNote slaat het automatisch op. Je bergt je laptop veilig op in je laptoptas en pakt je telefoon te voorschijn. Je opent de OneNote-app en gaat vervolgens verder met je aantekeningen.

Een kind kan de was doen.

Nieuwe functies

Dat aantekeningen maken in OneNote makkelijk is, wisten we al. Echter heeft Microsoft nieuwe functies toegepast aan het al zo makkelijke online notitieblok.


Dat zijn niet de enige makkelijke functies in OneNote. Zo kan je aantekeningen categoriseren in to – do’s, maar ook middels secties en pagina’s kan je onderwerpen en sub-onderwerpen meegeven aan je notities.

Die kan je weer delen met je collega’s. Wat nou kopiëren / plakken in Word en vervolgens weer een bestandje mailen? Je geeft je collega lees- of bewerkrechten op je notitieblok en hups, het samenwerken kan beginnen.

Krijg je de kriebels van de manier van aantekeningen maken van je collega? Geen zorgen. Je kan de machtiging ook weer intrekken. Is je notitieblok weer lekker van jou alleen.

Tip van KB-IT!

Gebruik je een Windows 10 laptop?

Dan zal je merken dat er twee OneNote bureaubladapplicaties zijn. Eén voor je persoonlijke account en één voor je zakelijke account. Wij geven hieronder aan welk icoontje bij welke app hoort, zodat je de juiste aantekeningen synchroniseert in het juiste account!

Dit icoontje is voor de bureaubladtoepassing voor je persoonlijke account. Aantekeningen zoals:

“Schoonmoeder jarig op 27 oktober!”

 

 

Dit icoontje is voor de bureaubladtoepassing voor je zakelijke account. Aantekeningen zoals:

“Denk eraan: geen wachtwoorden opslaan in notities!”

 

 

OneNote…