OnePlaceSolutions: online werken op de vertrouwde manier!

Onze partner OnePlaceSolutions maakt het mogelijk om het online werken te combineren met de vertrouwde manier. Met de vertrouwde manier bedoelen we een soortgelijke mappenstructuur, maar dan op basis van SharePoint. Dit vergroot niet alleen de veiligheid (bye fileshare!) maar ook een eenduidige werkwijze. Dit scheelt je medewerkers weer tijd als het gaat om zoeken naar documenten.

Oneplacesolutions - logo

Onze vrienden from down-under hebben in hun catalogus twee verschillende oplossingen die dit realiseren: OnePlaceDocs en OnePlaceMail. Zoals de namen doen vermoeden heeft elk van deze oplossing een focus op de twee belangrijkste aspecten van werken:

OnePlaceDocs

 

Oneplacesolutions - OnePlaceDocs

OnePlaceDocs is een toepassing in je taakbalk die dient als weergave van mappen in plaats van SharePoint-sites. Ondanks dat het online werken vanuit SharePoint vele voordelen met zich meebrengt, kan dit voor sommigen een ontzettend grote stap zijn. OnePlace speelt hier goed op in door het mogelijk te maken om vanuit SharePoint te werken in een soortgelijke mappenstructuur.

Oneplacesolutions- OnePlaceDocs -Word

Daarnaast kan je vanuit je Office-toepassingen zoals Word en Excel bestanden openen en opslaan van en naar SharePoint. Het worden simpelweg opties in je lint.

Handig, OnePlaceDocs werkt ook met Adobe!

OnePlaceMail

 

OnePlaceMail werkt twee kanten op. Zowel van SharePoint naar Outlook als van Outlook naar SharePoint. Dit betekent dat je bijlagen op kan slaan vanuit je mail op SharePoint zonder deze eerst lokaal op te slaan. Ook kan je mails opslaan in SharePoint als een mailbestand.

De andere kant op werkt als volgt: je schrijft een nieuwe mail en wilt daar een bijlage toevoegen. Doe dit door in het lint te klikken op de OnePlaceMail-toepassing en blader door SharePoint om de juiste bijlage te vinden.

OnePlaceSolutions werkt samen met KB-IT

OnePlaceSolutions - KB-IT - partners

Het grote voordeel aan deze twee oplossingen is dat je online werkt zonder dat het er online uitziet. Ondanks dat de webDAV-koppelingen (voor de niet-techneuten onder ons: de handmatige snelkoppeling in je Windows Verkenner mappenstructuur) uitgefaseerd wordt, kan er toch op deze vertrouwde manier ONLINE gewerkt worden.

Verder bevat het uiteraard ook andere handige trucjes, zoals favorieten toevoegen.

KB-IT is partner van OnePlaceSolutions en dat is niet voor niets. Als wij tijdens een inventarisatie van een Office 365 migratie er achter komen dat deze oplossing van toegevoegde waarde kan zijn voor de klant, bieden we dit uiteraard aan. Ook kunnen wij een kennissessie verzorgen om zo het adoptieniveau te verhogen.

Weten of OnePlace ook voor jou toegevoegde waarde heeft? Neem contact met ons op.

OnePlaceSolutions…

OnePlaceSolutions - KB-IT