Slecht nieuws voor alle Outlook Web App gebruikers…

Aangezien het volgende week vrijdag Goede Vrijdag is, komen we vandaag maar met het slechte nieuws…

Microsoft gaat stoppen met de Outlook Web App.

Zegt deze naam je niets? Dan wellicht de afkorting OWA wel. Het is de app op je Android of iOS-toestel waarmee je zakelijke e-mail, contactpersonen, gedeelde mailboxen en agenda kunt gebruiken. Langzaamaan maar zeker wordt de app uitgefaseerd. Officieel loopt de app op 15 mei ten einde. Vanaf april is de app niet meer beschikbaar in de store.

Wij van KB-IT zijn voorstanders van kennis delen en ondanks dat we liever niet slecht nieuws brengen moeten we dit toch met je delen. Je moet dus een andere app moeten kiezen voor je zakelijke mail…

Dat betekent dat je nog minder dan twee maanden hebt om een alternatief te vinden. Daar helpen we je uiteraard bij in dit artikel.

Stukje geschiedenis

OWA is door Microsoft gebaard in 2013 (iOS) en 2014 (Android) om zo voor een tussenstap te zorgen voor alle zakelijke e-mail gebruikers. Van PDA’s tot aan tablets werd het mogelijk om je mail te beantwoorden. Dit omdat in-browser nog niet volledig werd ondersteund. Daar komt nu verandering in.

Maar nu dan?

Microsoft heeft de Outlook-app al in de App Store staan. Maar het is nog niet compleet. Zo kan je geen gedeelde postvakken toevoegen of contactpersonen bekijken in deze app. Op de Microsoft Community worden kritische vragen gesteld over bijvoorbeeld het beheren van de informatiestromen met deze app: kan dat nog wel met Intune?

Microsoft geeft aan dat het voorlopig allemaal beschikbaar blijft via outlook.office.com. Daar is je alternatief! Gebruik zolang het duurt deze URL om alsnog zoveel mogelijk de functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Volg onze LinkedIn-pagina om up to date te blijven!

Voor meer informatie, zie het artikel dat Microsoft er over publiceerde.

Outlook…