Nieuwe smart functies in PowerPoint en Excel!

Je kan er niet meer omheen. Tegenwoordig kan elk “dom” object smart worden gemaakt. Een simpel robotje bedien je met je telefoon en zelfs het potje met vissenvoer wordt “smart”. Nog even en we komen helemaal niet meer aan onze dagelijks aantal stappen toe.

Maar als Office-toepassingen smart worden gemaakt, dan klappen we daarvoor! Techneuten houden niet van typen. Wij bouwen liever met PowerApps, knopen omgevingen aan elkaar, duiken de diepte in, willen resultaat zien. Klaar is Kees! Op naar de volgende uitdaging. Documentatie is echter niet alleen benodigd voor een minimaal kwalitatief level van beheer en service, ook voor verdere doorontwikkeling is documentatie van belang. Dus ja, ook wij techneuten moeten er aan geloven om de kennis uit onze hoofden via onze vingers te tikken in een bestand.

Niet alleen voor techneuten zijn de nieuwe functies van de Office-toepassingen van belang. Ook voor office managers en marketeers zijn deze slimme functies handig. Een tikfoutje is natuurlijk zo gemaakt. Met nieuwe “smart” opties  in de Office-toepassingen maak je het jezelf gemakkelijk.

PowerPoint met smart functies

PowerPoint - Smart Functies

We zijn allemaal anders en dat is maar goed ook. De één praat zelfs in PHP, de ander gebruikt nog net geen hashtags in zijn of haar dagelijkse communicatie. Door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, sta je samen sterk. Toch kan het af en toe voorkomen dat je creatieve collega niet beschikbaar is om een gelikte PowerPoint-presentatie (als je deze nog niet hebt vervangen met Sway) in elkaar te zetten. Of je hebt er simpelweg geen zin in om er over na te denken.

Laat PowerPoint het denkwerk voor je doen! 

Met PowerPoint Designer kan je met één klik op de knop verschillende designs naar voren toveren. Kies je favoriet en ga verder met je PowerPoint.

Smart functies - PPT-Designer 1

Smart functies - PPT-Designer 2

Smart functies - PPT-Designer 3

Meer informatie? Zie het stappenplan PowerPoint Designer van Microsoft over hoe je het kunt inschakelen, gebruiken en uitschakelen.

Excel, nog meer smart functies

Excel -  Smart Functies

Office 2016 bevat uiteraard Excel en zoals velen weten is Excel 2016 al ontzettend slim. Als je het idee hebt dat je veel handelingen moeten uitvoeren in Excel, dan gebruik je het niet goed. Herkenbaar? Lees dan vooral verder!

De volgende smart functie is namelijk beschikbaar in Excel: ideeën. Excel denkt nog niet perse voor je, maar zet je wel aan het denken. Met voorbeeld-data, grafieken, diagrammen en een paar klikken verder krijg je voorbeelden hoe je Excel kan toepassen om van data informatie te maken.

Excel - Smart Functies

Het interactief maken en nóg uitgebreider toepassen? Dat kan. Gebruik PowerBI.

Office 365, Office 2016 én smart functies

Let op: voor bovenstaande functies heb je een Office 365-abonnement nodig en de nieuwste versie van Office (die je uiteraard bij de juiste licentie krijgt). Benieuwd naar welke licentie je nodig hebt? Neem contact met ons. We staan je graag te woord.

Voor meer informatie over smart functies, zie de blog van Microsoft

Nieuwe “smart” functies in PowerPoint en Excel…

Smart functies - Niet Uitgepraat