Updates voor een modern intranet op SharePoint: updates MS Ignite 2018

Al eerder vertelden we je over de mogelijkheden in SharePoint. Van een online samenwerkingsplatform voor de technische dienst, tot het bouwen van een community waar collega’s niet alleen online (samen) werken maar ook elkaar ontmoeten. Het is één van de vele manieren waar SharePoint voor ingezet kan worden. Maar nog belangrijker. SharePoint ontwikkelt door.

Zo deelde Microsoft op het alom bekende Ignite een aantal aankondigingen mee,  die het nóg makkelijker maken om SharePoint in te zetten als een modern intranet.

Wij hebben dat vervolgens nog makkelijker gemaakt door een sjabloon te creëren op basis van SharePoint. Zo bestaat het Intranet Sjabloon uit een aantal onderdelen die minimaal op een intranet benodigd zijn om het echt in te kunnen zetten in samenwerkingsplatform. 

Het sjabloon is zo ontwikkelt dat wanneer er zich updates voor doen, deze doorgevoerd kunnen worden. Eind november krijgen de eerste zogeheten target release de veranderingen te zien, daarna is de rest van de wereld aan de beurt. Lees hier meer over de aankondigingen over een modern intranet op SharePoint. Dit zijn onder andere de volgende nieuwe updates.

Een megamenu optie voor de algehele site

Modern Intranet - Update 1

SharePoint is ingericht. De eerste gebruikers komen al steeds vaker online. Zij verwachten dan ook dat ze steeds meer online kunnen vinden. Met de komst van het megamenu is in één overzicht te zien welke content, pagina’s en andere onderdelen op SharePoint te vinden zijn.

Gepersonaliseerde web parts

Modern Intranet - Update 2

Web parts kunnen vergeleken worden met apps op mobiele telefoon. Deze download je als ware uit de SharePoint Store en voeg je toe aan een pagina. In de aankondiging op Microsoft Ignite 2018 werd vertelt dat gebruikers met de daarvoor toegekende rechten deze aanpassingen kunnen doorvoeren. Voorbeelden van gepersonaliseerde web parts zijn ‘Mijn recente sites’, ‘Mijn recente documenten’ en ‘mijn nieuws’.

Updates voor sites

Tot nu toe stond zowel de header als de footer vast. Deze kon je vrij weinig tot niet aanpassen aan jouw voorkeuren. Met de updates kan je het bovenste gedeelte van de site weer claimen. Je hebt de keuze uit standaard, minimaal en compact. Hierdoor heb je meer vrije hand in het design van de header.

Dit geldt ook voor de footer. Je kan de footer aanpassen zodat je relevante informatie kan tonen.

Update voor de SharePoint app

Modern Intranet - Update 3

Tegenwoordig kunnen we bijna allemaal tijd- en plaats onafhankelijk werken. Het is ook steeds gebruikelijker om meer dan één apparaat te gebruiken tijdens je werk. Je gebruikt je telefoon om even snel een mailtje te beantwoorden en je belt via je laptop (veel is mogelijk via VOIP). Ook de SharePoint app heeft een aantal updates gehad. Op deze manier heb je niet alleen een modern intranet in je broekzak. Ook je documenten zijn met de nieuwe updates binnen handbereik.

SharePoint als modern intranet…

Wij raken er niet over uitgepraat.

Lees hier meer over de aankondigingen over een modern intranet op SharePoint.