Vroeger vs. nu: IT-landschap aan laten sluiten bij medewerkers

Tijden veranderen. Godzijdank. Je kan tegenwoordig bellen en internetten tegelijk. Dat was vroeger wel anders. Nu kan je met een beetje discipline 4 dingen tegelijk doen. Niet dat dat altijd ten goede komt van de productiviteit. Echter kan je je medewerkers faciliteren door je IT-landschap te laten aansluiten bij de huidige manier van werken.

Medewerkers: vroeger versus nu

IT-landschap - KB-IT

Vroeger werkten we met zijn allen van 9 tot 5. Tegenwoordig beginnen sommige van onze medewerkers om 7 uur ’s ochtends en gaan ze door tot 6 uur ’s avonds om tussendoor even in de sportschool te kunnen zwoegen.

Tijdens dat uurtje sporten zijn ze gewoon bereikbaar want werken doen we tegenwoordig op elk apparaat. Zelfs zonder VPN-verbinding en als het moet met. Dit is uiteraard afhankelijk van het informatiebeveiligingsbeleid dat jouw organisatie hanteert.

Over informatie gesproken. Informatie delen we tegenwoordig. Verzamelden we het vroeger om te verzamelen. Nu maken we informatie (denk aan dashboards) en delen we deze informatie. Wat je vervolgens met je deze informatie doet, zorgt er voor dat je kennis verzamelt.

Door informatie eigen te maken en te delen word je medewerker niet alleen een medewerker maar een leider. Ze krijgen een stem, spreken hun ideeën uit en zorgen voor business innovatie. Deze innovatie kan zorgen voor een overvolle vrijmibo maar ook voor nieuwe verdienmodellen.

IT-landschap aan laten sluiten

Dit zijn nog maar een aantal voorbeelden van het “nieuwe werken”. Echter blijft het belangrijk dat je medewerkers samenwerken. Ook dit kan je faciliteren met je IT-landschap.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken is natuurlijk geweldig. Maar samenwerken zorgt voor de echte voldoening.

Door je IT-landschap aan te laten sluiten bij je medewerkers creëer je de mogelijkheid voor je medewerkers om hun eigen ladder te beklimmen. Proactief, initiatief en leerzaam. Want je medewerkers moeten wel nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Er wordt niet meer vertrouwd op mail. Er wordt vertrouwd op samenwerkingsplatforms zoals Office 365 of Teams.

KB-IT is een IT-sparringspartner. We denken met je mee maar zetten je ook aan het denken. Het liefst doen we dit met een ambitiebepaling! Neem contact met ons op of vraag een ambitiegesprek aan.

IT-landschap…

IT-landschap - KB-IT