Wat is Azure?

Het KB-IT Azure Haalbaarheidsonderzoek vertelt je wat Azure voor je kan betekenen. Maar wat is Azure precies? En waarom zou je moeten weten wat het voor je kan betekenen? Dit is wat Microsoft er over zegt:

Microsoft Azure is een continu uitbreidende serie cloudservices om uw organisatie te helpen het hoofd te bieden aan uitdagingen voor uw bedrijf. U krijgt hiermee de vrijheid om toepassingen te ontwikkelen, beheren en te implementeren op een omvangrijk, wereldwijd netwerk met behulp van uw favoriete hulpmiddelen en frameworks.

Simpel gezegd: het is een cloud.

Azure - Uitgelegd

Echter is Azure veel meer dan alleen een cloud. Een aantal termen die voorbij komen zijn intelligent, hybride (gegevens op locatie én in de cloud), productief en vertrouwd. Wij kunnen ons voorstellen dat het woord ‘vertrouwd’ vragen oproept. Hoe kan iets zo nieuw vertrouwd voelen? Dit komt omdat het mogelijk is om voor allerlei branches verschillende apps te ontwikkelen in Azure. Ook het nabouwen van je e-mailserver kan simpelweg in Azure. Het valt zelfs binnen Office 365.

Dat de cloud de toekomst is ligt voor de hand. Met Azure kan je deze toekomst vormen. Azure wordt niet voor niets Platform as a Service (PaaS) genoemd. Je kan er vele kanten mee op. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Storage: in verschillende grootte beschikbaar en op- en af te schalen cloudopslag voor alle soorten data
  • Azure Active Directory: on-premises (oftewel lokale) mappen synchroniseren en Single Sign-On (eenmalig aanmelden) inschakelen
  • Back-up: eenvoudig en betrouwbaar je serverback-up naar de cloud

Met het KB-IT Azure Haalbaarheidsonderzoek worden de mogelijkheden inzichtelijk gemaakt. Zowel op het gebied van de functionaliteiten als de kosten met de Azure calculator.

Vraag ons naar jóúw mogelijkheden.